Túlfeszültség-levezető eszközök és villámvédelmi rendszerek

Túlfeszültség védelmi eszközök

Bármely olyan létesítmény, ahol a motorok állnak le és indulnak el, ahol kis terhelésű panelek gyakori be- és kikapcsolása történik, és más potenciális áramellátási zavarok vannak jelen, ki van téve a túlfeszültség okozta károk veszélyének. Forduljon a Mersen túlfeszültség-levezetőjéhez, ha olyan túlfeszültség elleni védelmet szeretne, amely minden feszültségigényt kielégít létesítményén belül.

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 1

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 1 mersen

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 1

Az STM T1 50 az egypólusú 1. típusú/I. osztályú villámáram-levezetők legerősebb sorozata, amely az EN/IEC 61643-11 szabványnak megfelelően képes a közvetlen villámcsapás (10/350 µs) energiáját (áramát) egy külső villámvédelmi rendszeren (LPS) vagy felsővezeték-ellátáson keresztül levezetni. Alkalmas a védelem első lépcsőfokaként a külső villámvédelmi rendszerrel ellátott, villámcsapásnak nagymértékben kitett bejövő áramellátó panelek és területek védelmére.

 

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 1+2

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 1+2 mersen

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 1+2

Az STP T12 az EN/IEC 61643-11 szabványnak megfelelő, villámáramok levezetésére és túlfeszültség elleni védelemre szolgáló, kombinált 1+2 típusú/ I+II. osztályú túlfeszültség-védelmi készülékek sorozata. Alkalmas a védelem első lépcsőfokaként a bejövő áramellátó panelek és a légkörnek kitett területek védelmére, ahol a létesítményeket általában külső villámvédelmi rendszerrel látják el. 

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 2/UL CSA

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 2/UL CSA mersen

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 2/UL CSA

Az STP T2 40 az EN/IEC 61643-11 szabványnak megfelelő és az UL 1449 4. kiadása szerinti tanúsítvánnyal rendelkező 2. típusú/II. osztályú túlfeszültség-védelmi készülékek sorozata a túlfeszültség levezetésére. Alkalmas a védelem második lépcsőfokaként olyan elosztóközpontokban, amelyeknél az 1. típusú védőberendezések vannak előtte telepítve, vagy a védelem első lépcsőfokaként kereskedelmi vagy egyéb, közvetlen villámcsapásnak nem kitett és külső villámvédelmi rendszerrel nem rendelkező alkalmazásokban.

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 2+3/UL CSA

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 2+3/UL CSA mersen

Power Line SPD - DIN-RAIL IEC TYPE 2+3/UL CSA

Az ST T23 20 az EN/IEC 61643-11 szabványnak megfelelő nagyon finom feszültségvédelmi szint biztosítása mellett a túlfeszültségek levezetésére szolgáló 2+3 típusú/II+III osztályú kombinált túlfeszültség-védelmi készülékek sorozata. Alkalmas a védelem végső lépéseként olyan paneleknél, amelyeknél 2. típusú védőberendezéseket, például STP T2 40 SPD-ket szereltek fel. Ezeket az túlfeszültség elleni védelmet nyújtó készülékeket a lehető legközelebb kell telepíteni a védendő berendezéshez. EMI-szűrővel is kapható.

DC Photovoltaic SPD - DIN-RAIL IEC/UL CSA

DC Photovoltaic SPD - DIN-RAIL IEC/UL CSA mersen

DC Photovoltaic SPD - DIN-RAIL IEC/UL CSA

Az STP PV a Mersen optimalizált dinamikus termikus leválasztó rendszerének felhasználásával a fotovoltaikus (PV) rendszerek fejlett túlfeszültség elleni védelmét biztosító túlfeszültség-védelmi készülékek sorozata, amely a magas rövidzárlat-állósági értéknek köszönhetően nem igényel további túláramvédelmet (tartalék biztosítékot). Ezek a túlfeszültség-védelmi eszközök minden PV-alkalmazáshoz alkalmasak: nagyméretű, tetőtéri és önfogyasztású (hálózaton kívüli) egyenáramú berendezésekhez. A sorozat tartalmaz speciális többpólusú termékeket több MPPT (Maximum Power Point Tracker, maximális munkapontkövető) inverterhez.

LED Lighting SPD - IEC TYPE 2+3

LED Lighting SPD - IEC TYPE 2+3 mersen

LED Lighting SPD - IEC TYPE 2+3

Kombinált 2+3 típusú/II+III. osztályú túlfeszültség ellen védő berendezések a túlfeszültségek levezetésére, miközben nagyon finom feszültségvédelmi szintet biztosítanak, az EN/IEC 61643 szabványnak megfelelően. LED-es kültéri lámpatestek (utcai lámpatestek) és a LED-es kültéri lámpatestek biztosítékdobozában (oszlop) nyújtott védelemre alkalmas megoldások. Mivel a rendkívül érzékeny LED-es elektronika ki van téve a villámok okozta túlfeszültségnek, az STL T23 széles körben elterjedt piaci megoldás a LED-es világítási rendszerek OEM-gyártói körében.

Power Frequency Overvoltage Protection Devices

Power Frequency Overvoltage Protection Devices mersen

Power Frequency Overvoltage Protection Devices

A POP CT az EN/IEC 61643-11 szabvány szerinti kombinált frekvenciás túlfeszültség-védelmi (POP) és túlfeszültség-védelmi eszköz sorozat a túlfeszültség-áram levezetésére a védelem első lépcsőjében.
Berendezés kontaktorán történő működtetésre szánták (nem tartozék). Alkalmas a védelem első lépéseként kereskedelmi vagy egyéb, közvetlen villámcsapásnak nem kitett, külső villámvédelmi rendszerrel nem rendelkező alkalmazásokban. Ezek a készülékek alkalmasak világítási panelekbe történő beépítésre.

Surge Protection Components for OEM Designers

Surge Protection Components for OEM Designers mersen

Surge Protection Components for OEM Designers

A Mersen TPMOV® (Thermally Protected Metal Oxide Varistor, termikusan védett fém-oxid varisztor) készüléke kiküszöböli a szabványos fém-oxid varisztorokkal kapcsolatos gyakori destruktív meghibásodási módokat. A TPMOV-ban lévő fémoxid-lemez állapotát figyelő feszültségkorlátozó eszközből és egy leválasztó készülékből álló készülék túlfeszültség esetén egy ívpajzs segítségével biztonságosan leválasztja az eszközt.

Power Line SPD - NEMA UL CSA TYPE 1

Power Line SPD - NEMA UL CSA TYPE 1 mersen

Power Line SPD - NEMA UL CSA TYPE 1

A Mersen Surge-Trap® STXH túlfeszültség-védelmi eszköz a túlfeszültség-védelem kritikus rétegét biztosítja egész otthona számára. A nappalitól az irodán át a konyháig az egész elektromos rendszer védelmét biztosítja. Ez az egyszerű, egész házra kiterjedő megoldás a terhelési központban kerül telepítésre – nem látható, így nem is kell foglalkoznia vele.
A Mersen iparágvezető TPMOV® technológiáját tartalmazó Mersen Surge-Trap® SPD-k megfelelnek az UL 1449 4. kiadású biztonsági szabvány szigorú biztonsági követelményeinek, és nem igényelnek további túláramvédelmet. 

MERSEN Hungary Kft
Központ
1039 Budapest, Attila utca 31-33
Hungary

T: +36 1 240 2000

F: +36 1 240 2001

Solar PV Surge-Trap SPDs

13/06/2017 - 396.15 KB