Boostec® szilícium-karbid (SiC)

A Mersen Boostec innovatív, szinterezett szilícium-karbidból készült termékek fejlesztésére szakosodott.

Egyes alkalmazásoknál a szilícium-karbidot CVD (gőzfázisban felvitt kémiai) bevonattal kezeljük, így teljesen pórusmentes, nagytisztaságú szilícium-karbid felület kapható.

Széles felhasználási területek:

 • űrkutatás és asztronómia: a világűrben vagy a földön használható optikai és egyéb tudományos műszerek, szilárd szerkezetek, nagyméretű tudományos műszerek
 • lézeres folyamatok: lézeres galvo-szkenneres tükrök és más, nagysebességű sugárterelő tükrök
 • félvezetőket és optomechanikai felszereléseket készítő eredeti berendezésgyártók: ultraszilárd szerkezetek
 • vegyipari és vegyi-gyógyszeripari berendezések: folyamatos áramú reaktorok, hőcserélők

A Mersen Boostec segítséget nyújt ügyfeleinek szilícium-karbid alkatrészeik megtervezésében, amivel jobb megvalósíthatóságot, a kockázatok csökkentését, valamint a költségek és a gyártási idő leszorítását is garantálni tudják.

Fejlett kerámia számos előnyös tulajdonsággal

 • nagy tisztaságú összetétel, másodlagos fázis nélkül
 • izotróp fizikai tulajdonságok
 • alacsony sűrűség
 • nagyon nagy mechanikai szilárdság és merevség (420 GPa)
 • mechanikai fáradásra érzéketlen anyag
 • jó hővezető képesség (180 W/m/K)
 • alacsony hőtágulási együttható
 • korrózióval és súrlódással szembeni kivételes ellenállás

2015 júliusa óta a Mersen birtokolja a Mersen Boostec részvényeinek 95,07%-át, a Mersen Boostec fő partnere, az Airbus Defence and Space pedig a részvények 4,93%-ának a tulajdonosa.

A Mersen Boostec egyedülálló know-how-ja a szilícium-karbid termékek tervezése és gyártása területén kibővíti a Mersen csoport szélsőséges környezeti viszonyok között használható berendezéseinek és megoldásainak körét.

Űrkutatás És Asztronómia - A Mersen Boostec szilícium-karbidból készült tükröket, szilárd szerkezeteket, valamint földi és űrteleszkópok gyújtósíkjához szükséges alkatrészeket szállít.

Lézeres Folyamatok: Galvo-Szkenneres és Nagysebességű Sugárterelő Tükrök - A Mersen Boostec normál (galvo-szkenneres) és testre szabott aktív tükröket szállít 10–500 mm-es apertúrával, számos különböző, nagy visszaverő képességű bevonattal. Ezeket a termékeket az optoSiC® kereskedelmi védjegy alatt forgalmazzuk.

Félvezetőket És Optomechanikai Felszereléseket Készítő Eredeti Berendezésgyártók Számára - A Mersen Boostec a félvezetős és optomechanikai berendezésekben napjainkban megkövetelt ultraszilárd szerkezeteket kínál szilícium-karbidból.

Folyamatos Áramú Reaktorok a Vegyipar Számára - A folyamatos áramú reaktorokban használt szilícium-karbid modulok technológiai áttörést jelentenek a vegyiparban.

Hőcserélők A Vegyipar Számára - A szilícium-karbid hőcserélőkkel optimalizálható a teljesítmény, és elsőrendű választást jelentenek a gyógyszeriparban, valamint a finom vegyipari termékeket előállító iparágakban.

Tükrök És Szilárd Szerkezetek

Tükrök És Szilárd Szerkezetek Mersen

Tükrök És Szilárd Szerkezetek

Szilícium-karbid földi és űrteleszkópokhoz, valamint tudományos műszerekhez

A Boostec® SiC ideális megoldást kínál a kivételes termo-mechanikus szilárdságot igénylő műszerekhez.
A Boostec® technológia használatával az egész műszer elkészíthető szilícium-karbidból: mind a szerkezet és a detektorok rögzítőelemei, mind maguk a tükrök. A tükrök optikai felszínére szilícium-karbid CVD bevonatot lehet felvinni, így teljesen pórusmentes, hibátlanul fényezhető felület állítható elő.

A Mersen Boostec szaktudása a szilícium-karbid alkatrészek egymáshoz vagy más anyagokból készült alkatrészekhez való rögzítésére szolgáló szerkezeti kötő- és csavarozási technikákra is kiterjed.

Nagysebességű Tükrök Lézer Szkennerekhez

Nagysebességű Tükrök Lézer Szkennerekhez Mersen

Nagysebességű Tükrök Lézer Szkennerekhez

Szilícium-karbid optikák és nagysebességű tükrök nagyenergiájú lézerekhez. A Mersen nagysebességű tükrei a szilícium-karbid alapanyag fizikai tulajdonságainak, teljesítményének és árelőnyének köszönhetően új korszakot nyitnak a lézeres letapogatás iparágában.

optoSiC® tükrök szabvány lézeres alkalmazásokhoz

A Mersen normál, általános, „egy méret minden célra” típusú XY lézeres galvo-szkenneres tükröket gyárt 10–100 mm-es apertúrával párban történő felhasználásra, számos különböző, kiváló minőségű fényvisszaverő bevonattal.

optoSiC® tükrök rendkívül jó teljesítményhez nagysebességű szilícium-karbid sugárterelő tükrökkel

Az optoSiC® sugárterelő tükrök számos billenő alkalmazásnál használhatók. Ezeket a tükröket optoSiC+ minőségben gyártjuk, egyedülálló minőségű szilícium-karbidból, amely optimális szilárdságot, dinamikus sík alakot és magas rezonanciafrekvenciát biztosít nagy nyomatékkal járó terheléseknél.

Félvezetőket és optikai-mechanikai felszereléseket

Félvezetőket és optikai-mechanikai felszereléseket

Félvezetőket és optikai-mechanikai felszereléseket

Félvezetőket és optikai-mechanikai felszereléseket készítő eredeti berendezésgyártók

A Mersen Boostec a félvezetős és optomechanikai berendezésekben napjainkban megkövetelt ultraszilárd szerkezeteket kínál szilícium-karbidból.
A BOOSTEC® szilícium-karbid megoldások széles körben használatosak olyan helyzetekben, ahol rendkívül nagy pontosságra van szükség: félvezetős ipari folyamatoknál, extrém ultraibolya litográfiai gépeknél, fejlett mérőműszereknél optikai felületekhez, ultramagas vákuumos eljárásoknál; tudományos berendezéseknél.

Folyamatos áramú reaktorok a vegyipar számára

Folyamatos áramú reaktorok a vegyipar számára

Folyamatos áramú reaktorok a vegyipar számára

Áramlásos kémiai reaktorok

A folyamatos áramú reaktorokban használt szilícium-karbid modulok technológiai áttörést jelentenek a vegyiparban. A Mersen Boostec a Corning SAS vállalattal együttműködve fejlett technológiájú vegyipari reaktorokat fejleszt és gyárt folyamatos áramú rendszerekhez.

A folyamatos áramú szilícium-karbid reaktorok csökkentik a gyártáshoz szükséges lépések számát és javítják a folyamat kémiai reakcióit.

Carbon Grafit Kft.

Különleges anyagok

Kucsma u. 42.
1131 Budapest

T: +36 1 225 1915
+36 1 225 1916