Izoszatikus és extrudált grafit

Mersen a Vezető Grafit Gyártó

Az alapanyagok szigorú szabályok szerinti kiválasztása, a grafit gyártásban évtizedek alatt szerzett jelentős tapasztalat, valamint kiváló gyártóberendezéseinek köszönhetően a Mersen grafitok csúcsteljesítményű anyagok állandó minőségi jellemzőkkel.

Ügyfeleink miért igénylik Mersen izoszatikus grafitjait hőálló applikációban ?

  • magas hőmérséklet: az izoszatikus grafit nem olvad meg, hanem szilárd halmazállapotból közvetlenül gáz halmazállapotba megy át 3.400 °C-tól kezdődően.
  • páratlan a hősokkal szembeni ellenállása.
  • mechanikai szilárdsága magas hőmérsékleten nem változik
  • hőtágulási tényezője alacsony, mely garantálja a termékek geometriai stabilitását magas hőmérsékleten.

 

Szikraforgácsolás

Szikraforgácsolás mersen

Szikraforgácsolás

Az ELLOR® termékek izoszatikus grafit minőségek teljes választéka, melyet az általánosan használhatótól a mikro-szemcsés grafitig szikraforgácsolásnál elektródaként használnak.Az ELLOR® globális vezető márkanév. 

Forró Öblösüveg Mozgató Gyártóeszköz És Kopóalkatrész

Forró Öblösüveg Mozgató Gyártóeszköz És Kopóalkatrész Mersen

Forró Öblösüveg Mozgató Gyártóeszköz És Kopóalkatrész

CERBERITE®: forró öblösüveg mozgató gyártóeszköz és kopóalkatrész megoldás grafitból, karbon/karbon kompozitból és fémanyagú befogóból.

A globális öblösüveg gyártók a CERBERITE®-et választották a termékkör teljesítményéért és a termelékenységük növeléséhez nyújtott hatásáért. A grafit és a karbon/karbon kompozit anyagok használata jelentős alkatrésszé vált a gyártósorokon mivel ezek az anyagok a gyártóknak számos előnyt biztosítanak: nem hagynak nyomot a forró lágy üvegen, hősokkokkal szemben ellenállóak,  önkenő megoldást biztosítanak, jó kopásálló tulajdonsággal rendelkeznek

Izosztatikus Grafit Megoldások Folyamatos Öntéshez

Izosztatikus Grafit Megoldások Folyamatos Öntéshez Mersen

Izosztatikus Grafit Megoldások Folyamatos Öntéshez

Izosztaikus grafit megoldások rézötvözetek, nemesfémek és öntöttvas  folyamatos öntéséhez

A Mersen által gyártott izosztatikus grafitok az egyedi fizikai jellemzőiknek köszönhetően jól használhatók a folyamatos öntés kokilláinak és tégelyeinek alapanyagaként: Képesek ellenállni az olvasztott fémek hőmérsékletének, Magas hővezető képesség, Alacsony hőtágulási együttható (CTE) a mérettartás érdekében.

Nagytisztaságú Grafit: Poliszilícium Gyártás

Nagytisztaságú Grafit: Poliszilícium Gyártás Mersen

Nagytisztaságú Grafit: Poliszilícium Gyártás

Mersen: nagytisztaságú grafit berendezések szilícium fém gyártása során

Az alábbi specifikus berendezéseket és kopó alkatrészeket kínáljuk a poliszilícium gyártó ipar számára: Ultra-tisztaságú grafit elektródák, Ultra-tisztaságú és kompozit grafit fűtőelemek. Nagyméretű, ultra-tisztaságú kompozit és grafit hengerek. Nagytisztaságú merev- karbon és hajlékony filc hőszigetelések.

Félvezetőgyártás Berendezései

Félvezetőgyártás Berendezései Mersen

Félvezetőgyártás Berendezései

Mersen nagy tisztaságú grafit szerszámai a félvezető, compound-félvezető és a fotovoltaikus ipar számára

A vékonyréteg technológia számára, mint például az epitaxia vagy MOCVD, Mersen ultra-tisztaságú grafit berendezéseket gyárt a szubsztrátumok, vagy waferek hordozójaként.

Szilícium Szelet Gyártás

Szilícium Szelet Gyártás Mersen

Szilícium Szelet Gyártás

Mersen nagytisztaságú grafit alkatrészei a Czochralski (CZ) folyamatban

Mersen fenntartható és hatékony megoldásokat szállít, melyek garantálják a waferek tisztaságát és a forró zónák felügyeletét a kristályosodás során.

Mechanikus Alkatrészek A Repülőgépiparnak

Mechanikus Alkatrészek A Repülőgépiparnak Mersen

Mechanikus Alkatrészek A Repülőgépiparnak

Mersen mechanikai megoldásokat szállít a repülőgépipar jelentős szereplőinek:

A repülőgép mechanikai rendszerek hajtóművekben, légkondícionálókban, folyadék vezérlésekben igénylik a Mersen által gyártott grafit alkatrészeket. Fejlesztő mérnökségünk és gyártóüzemünk rendelkezik az EN9100 szabvány szerinti tanúsítvánnyal. Specifikus mechanikai megoldásokat fejlesztettek ki a repülőgépipari rendszerek csapágyazási és tömítéstechnikai igényeire.

Porkohászat, Fémkerámia Gyártás

Porkohászat, Fémkerámia Gyártás Mersen

Porkohászat, Fémkerámia Gyártás

Mersen nagy teherbírású grafitjai nyomásos porkohászati eljárásokhoz

A Mersen grafitok igen széleskörűen használatosak nyomásos porkohászati folyamatokban. Szinterelés szerszámainak gyártását teszik lehetővé, melyekkel ipari gyémánt és keményfém anyagú vágóéleket, valamint hadiipari felhasználású kerámia páncélzati elemeket gyártanak. Ügyfeleink különösen értékelik a Mersen által gyártott izoszatikus grafitok kiváló anyagminőség jellemzőit ezekben a magashőmérsékleti folymatokban.

Mechanikus Alkatrészek Szivattyúkhoz És Szelepekhez

Mechanikus Alkatrészek Szivattyúkhoz És Szelepekhez Mersen

Mechanikus Alkatrészek Szivattyúkhoz És Szelepekhez

Folyadékvezérlésnél a forgószivattyúkban gyakran használatosak a Mersen önkenő carbon és grafit csapágyai, tömítései, lapátjai

Nehéz működési feltételekkel jellemezhető szivattyúk és szelepek számára Mersen széleskörben használatos grafit és karbon csapágyak, tömítések gyártását fejlesztette ki

Hőkezelés

Hőkezelés Mersen

Hőkezelés

A carbon/carbon kompozitok, grafit és hőszigetelő anyagok terén megszerzett Mersen tapasztalatok páratlan kombinációja magashőmérsékletű kemencék gyártásához. 

Hőszigetelő anyag magashőmérsékletű kemencék gyártásához.

Mérnöki fejlesztő csapatunk - specializált ISO9001 és 14001 minősítéssel rendelkező gyártóüzemmel együttműködve -  megoldásokat tervez az önök egyedi műszaki elvárásai szerint.

Dinamikus Tömítés

Dinamikus Tömítés Mersen

Dinamikus Tömítés

Mersen költséghatékony és megbízható tömítés rendszerei ventillátorok, elszívók, turbó-kompresszorok, szárítók és vízturbinák számára.

A Mersen TURBOGRAF tömítési rendszere egy labirint tömítés forgótengelyekhez gázok és gőzök tömítésére. Megfelelő kiválasztás esetén a  szivárgás közel nullára csökkenthető.

Tisztítás És Bevonatolás

Tisztítás És Bevonatolás Mersen

Tisztítás És Bevonatolás

Mersen: nagytisztaságú ETV ICP OES módszerekkel ellenőrzött grafitok a félvezető és fotovoltaikus ipar számára

Mersen kifejlesztett specifikus eljárásokat, melyek jelentősen javítják anyagaik fiziko-kémiai tulajdonságait, különösen amikor ezek a high-tech applikációkban magas környezeti kitettségű folyamatokban vesznek részt.

Carbon Grafit Kft.

Különleges anyagok

Kucsma u. 42.
1131 Budapest

T: +36 1 225 1915
+36 1 225 1916

Graphite resistor

13/06/2017 - 1018.62 KB