Hőcserélők

Világ Vezető Hőcserélő Gyártója Megoldás-Orientált Szemlélettel

Mersen, évtizedek óta a hőcserélő berendezések nagyon széles portfólióját tervezi és gyártja úgy a technológiai megoldások (tömbös, csöves), mind a szerkezeti anyagok (grafit, SiC, tantál, cirkóniium, titán) terén. Ezek a hőcserélők korrozív vegyipari folyamatoknál mint kondenzátorok, hűtő és fűtő berendezésekként kerülhetnek beépítésre.

Hőtechnikai tervezési tapasztalat a projektek támogatásához

Mersen külöböző hőcserélő típusok (kondenzátor, párologtató, forraló...) hőtechnikai és gépészeti tervezésének elismert szakértője. Olyan tervezési szoftvereket használ, mint ( ASPEN B-JAC, X-Designer, saját fejlesztésű programok) .. melyek lehetővé teszik a fajlagos hőteljesítmény pontos számítását.

Magasan képzett mérnöki fejlesztő részleg

Évente több mint 450 megvalósult gépészeti tervezésssel, a nagy tapasztalattal rendelkező mérnök munkatársaink rajz és tervezési támogatást nyújtanak különböző szofveres eszközök segítségével, hogy elkészítsék a szükséges számításokat a tervezési normáknak megfelelően (ASME, EN 13445, CODAP, AD 2000 Merckblatt) vagy ANSYS szoftver alkalmazásával speciális végeselem vizsgálatokat végezzenek.

Világszerte működő gyártó üzemek és helyi szerviz központok

Minden általunk szállított termékünknek a teljes életciklusa alatt biztosítjuk a termék-támogatást és a széleskörű szervizhálózatot . Az eladás utáni szervíz elvégezhető a Mersen üzemeiben vagy közvetlenül az ügyfél telephelyén:

  • Karbantartás és pótalkatrész ellátás, beleértve a javítási és felújítási szolgáltatást is
  • Gyors sürgősségi támogatás és beüzemelési szolgáltatás
  • Gyártósor ellenőrzés és diagnosztika

Segédlet Mersen hőcserélő méretezéshez

Segédlet Mersen hőcserélő méretezéshez

Find the heat exchanger that copes with your application!

POLYTUBE HENGERPALÁSTOS GRAFITCSÖVES HŐCSERÉLŐ

POLYTUBE  HENGERPALÁSTOS GRAFITCSÖVES  HŐCSERÉLŐ mersen

POLYTUBE HENGERPALÁSTOS GRAFITCSÖVES HŐCSERÉLŐ

Több, mint 50 éves gyártási tapasztalattal Mersen a világ vezető N°1 gyártója a TÜV SUD által bizonylatolt legnagyobb mechaikai ellenállású grafit csöveknek. A különlegesen hosszú, 6 méteres toldás nélküli csöveknek köszönhetően MERSEN elismert mint a foszforsav gyártás berendezéseinek jelentős beszállítója. ALKALMAZÁSOK: foszforsav, műszál alapanyag, papír pép, egyéb vegyianyagok gyártása

POLYBLOC HŐCSERÉLŐ

POLYBLOC HŐCSERÉLŐ  Mersen

POLYBLOC HŐCSERÉLŐ

Közel 50 országban, több mint 10 000 működő berendezés, a grafit Polybloc hőcserélők széles választékú hőcsere felületet biztosítanak moduláris konstrukciós megoldásokkal.

ALKALMAZÁSOK: Metallurgia (pácoló sor, HCl, H2SO4, HF, HNO3) Nehéz vegyipar (pigmentgyártás, hővisszanyerés korrozív folyamatoknál, VCM, TDI, stb...), Finomkémia és gyógyszeripar

KOCKA GRAFIT TÖMBÖS HŐCSERÉLŐ

KOCKA GRAFIT TÖMBÖS HŐCSERÉLŐ mersen

KOCKA GRAFIT TÖMBÖS HŐCSERÉLŐ

Kocka grafit tömbös hőcserélő gyártása során korrózióálló impregnált grafitot használnak,ezáltal alkalmazhatók erősen korrozív felhaszálási területeken: API, Finomkémiai anyagok, Kénsav hígítás, 2 folyadék közötti hőcsere

SiC POLYBLOC - szilícium karbid hőcserélők

SiC POLYBLOC - szilícium karbid hőcserélők mersen

SiC POLYBLOC - szilícium karbid hőcserélők

A POLYBLOC szilícium-karbid szerkezeti anyagú hengeres tömbös hőcserélők az igen magasan korrozív vegyianyagokkal szemben biztosítanak mindenre kiterjedő korrózióállóságú megoldást. 

HENGERPALÁSTOS CSÖVES TITÁN HŐCSERÉLŐ

HENGERPALÁSTOS CSÖVES TITÁN HŐCSERÉLŐ  mersen

HENGERPALÁSTOS CSÖVES TITÁN HŐCSERÉLŐ

Mersen tervez és gyárt hengerpalástos csöves fém hőcserélőket különböző szerkezeti anyagokból, kezdve a saválló acéltól a nikkel ötvözeteken át a különleges antikorróziós tulajdonságokkal rendelkező titánig és cirkóniumig. 

Carbon Grafit Kft.

Különleges anyagok

Kucsma u. 42.
1131 Budapest

T: +36 1 225 1915
+36 1 225 1916

Heat exchangers

17/02/2021 - 3.71 MB