Kolonnák, Reaktorok és Nyomástartó Edények

Kolonnák, reaktorok, nyomástartó edények széles választéka az igényeihez igazodva

Mersen nyomástartó edényeket, kolonnákat (beleértve az internáliákat és tölteteket), reaktorokat tervez és gyárt grafitból, vagy PTFE bevonatos vagy reaktív fém (tantál, cirkónium), illetve egyéb korrózióálló fém (titán, nikkel ötvözet) szerkezeti anyagokból, melyek megfelelnek a nagy igénybevételt jelentő korrózió, magas nyomás és magas hőmérséklet folyamat jellemzőknek.

A kolonnák gyártása az alábbi nemzetközi szerkezeti szabványok szerint történik: ASME, EN13445, CODAP, AD 2000-Merkblatt 

Bármi legyen az Ön folyamatának korlátozó tényezője, megtaláljuk hozzá széles választékunkból a legmegfelelőbb megoldást. 

GRAFIT KOLONNÁK ÉS NYOMÁSTARTÓ EDÉNYEK

grafit kolonnák Mersen

GRAFIT KOLONNÁK ÉS NYOMÁSTARTÓ EDÉNYEK

A grafit kolonnák, megbízható és korrózióálló megoldást kínálnak  a szerves és szervetlen kémiai iparág folyamatai számára.

A kolonnák Graphilor® anyagból készülnek, amely kizárólagosan Mersen által kifeljlesztett impregnált grafit szerkezeti anyag.

TANTÁL CL-CLAD KOLONNÁK ÉS REAKTOROK

Mersen tantál kolonnái

TANTÁL CL-CLAD KOLONNÁK ÉS REAKTOROK

Az évtizedek során Mersen tökéletesítette a tömör, vagy laza Ta bevonatolási (loose lining) és tantál CL-CLAD gyártási folyamatait. Tantál  CL-Clad® Mersen által fejlesztett felület bevonó eljárás. Mersen tantál kolonnái tökéletesen alkalmasak magas nyomáson HCl leválasztására.

Ezt a berendezést általában nagyon agresszív környezetben alkalmazzák: sósav, kénsav, salétromsav, erős szerves savak, bróm, epiklórhidrin  

REAKTÍV FÉM KOLONNÁK

REAKTÍV FÉM KOLONNÁK mersen

REAKTÍV FÉM KOLONNÁK

Hosszútávú tapasztalat cirkónium, titán, nikkel ötvözet, reaktív fém berendezések tervezésében és gyártásában. 

A cirkónium alkalmas korrozív környezetben történő felhasználásra: mint  például hangyasav, erősen lúgos oldatok, sósav oldat, sóoldatok, szerves savak, ecetsav esetében. 

A kokszoló kemencében keletkezett gázok feldolgozásához titán kolonnákra van szükség. 

PTFE CSÖVES KOLONNÁK ÉS PTFE CSÖVES TARTÁLYOK

PTFE CSÖVES KOLONNÁK ÉS PTFE CSÖVES TARTÁLYOK mersen

PTFE CSÖVES KOLONNÁK ÉS PTFE CSÖVES TARTÁLYOK

Armylor® PFTE laza bevonatos (loose lined) kolonnák vagy nyomástartó edények egyesítik a PTFE korrózió álló tulajdonságát és az acél vagy rozsdamentes acél köpeny mechanikai ellenállóságát a varrat nélküli bevonatolás adta biztonsággal. A PTFE bevonatos edényeket és kolonnákat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a magas hőmérsékletnek és a korrozív folyamatoknak, mint például a HCl leválasztás, H3PO4 fluortalanítása, HF és H2SO4 hígítása, HF feldolgozás stb. 

KOLONNA INTERNÁLIÁK ÉS TÖLTETEK

KOLONNA INTERNÁLIÁK ÉS TÖLTETEK Mersen

KOLONNA INTERNÁLIÁK ÉS TÖLTETEK

Internáliák, töltetek és kis alkatrészek: Mersen különféle internáliákat és tölteteket gyárt és forgalmaz, melyek készülhetnek Graphilor®-ból, Fluoropolymer (PTFE, PVDF) - ből, fémből (tantál, titán, nikkel ötvözet, cirkónium) vagy egyedi igény alapján más anyagokból.

Carbon Grafit Kft.

Különleges anyagok

Kucsma u. 42.
1131 Budapest

T: +36 1 225 1915
+36 1 225 1916

Reactors, columns, vessels

27/06/2017 - 3.05 MB