Szén- és Bronzkefék

Mersen: szén- és bronzkefék vezető gyártója

A szénkefe egy csúszó érintkező, melyet villamosgépek (motorok és generátorok) állórésze és a forgórésze között áramvezetésre használnak. Egyenáramú motorok esetében szénkefék használata biztosítja a szikrázás mentes kommutációt.

A szénkeféket kefetartók tartják oly módon, hogy állandóan érintkezésben legyenek a csúszógyűrű, vagy a kommutátor felülettel.

Mersen a szénkefék széles választékát biztosítja minden típusú:

  • motorokhoz, 
  • generátorokhoz, 
  • földelő berendezésekhez, 
  • áram- és jelátviteli berendezésekhez.

 

Szénkefék Egyenáramú Motorokhoz

Szénkefék Egyenáramú Motorokhoz Mersen

Szénkefék Egyenáramú Motorokhoz

Szénkefék vontatási és technológiai berendezések egyenáramú motorjaihoz

A Mersen elektrografit kefék széles választékát kínálja, amelyeket kifejezetten egyenáramú motorokhoz adaptáltak, köztük az egész világon elismert EG34D és EG8220 kefetípusokat.

Az elektrografit típusokat szénporból és kokszból állítják elő; ezután magas hőmérsékletű hőkezelésnek (> 2500 °C) vetik alá, hogy az amorf karbonanyag mesterséges grafittá alakuljon át.

Kutatásaink eredményeként olyan kefeanyagok születtek, amelyek nagyobb kommutációs képességet és hosszabb élettartamot biztosítanak, valamint a kommutátor kevesebb karbantartást igényel. A Mersen korszerű kefe típusokat gyárt erőteljes vagy kis terhelésű üzemi körülményekhez, szennyezett környezethez (vegyi anyagok, nedvesség, olajgőzök) és egyéb nagy igénybevételt jelentő üzemi körülményekhez. Az Ön igényeinek megfelelő típust így könnyen kiválaszthatja különféle anyagaink közül – lásd a Mersen „Szénkefék motorokhoz és generátorokhoz” című  Műszaki útmutatóját.

A Mersen, mint a villanymotorgyártók ajánlott beszállítója, felújítással, kefék és kefetartók cseréjével, átépítéssel és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásokat is kínál.

Szénkefék Generátorokhoz

Szénkefék Generátorokhoz Mersen

Szénkefék Generátorokhoz

Mersen a szénkefék széles választékát biztosítja áramfejlesztő generátorokhoz.  
Turbógenerátor applikációban LFC minőségeink nemzetközileg elismertek, különösen az LFC554 minőség.
Szélgenerátorokhoz a CG626 minőség szintén világszerte ismert.
Ezek a lágy grafitminőségek tisztított természetes, vagy mesterséges grafitpor és a szükséges kötőanyagok felhasználásával  készülnek olymódon, hogy jó ellenálló képességük legyen a mechanikus rázkódások és vibráció ellen.

Szénkefék Alacsony Teljesítményű ún. FHP Motorokhoz

Szénkefék Alacsony Teljesítményű ún. FHP Motorokhoz Mersen

Szénkefék Alacsony Teljesítményű ún. FHP Motorokhoz

Mersen a karbografit és bakelitgrafit szénkefe minőségek széles választékát biztosítja alacsony teljesítményű ún. FHP motorokhoz.  
A karbografit minőségek karbon és koksz porból megfelelő kötőanyagokkal készülnek olymódon, hogy a magas felhasználási hőmérsékletekkel és a változó terheléssel szemben jó ellenállásuk legyen.
A bakelitgrafit minőségek természetes vagy mesterséges grafit porokból hőre keményedő gyanták felhasználásával készülnek annak érdekében, hogy magas elektromos és mechanikus ellenállással rendelkezzenek..

Földelő Kefék

földelő kefék Mersen

Földelő Kefék

Mersen a fémgrafit kefeminőségek széles választékát biztosítja a földelő rendszerekhez.
Ezek a minőségek tisztított természetes grafit és fémporok (vörösréz, ezüst...) felhasználásával készülnek. A porkeveréket tömbformára préselik, majd kiégetik olyan feltételek mellett, hogy az a megfelelő szilárdsági, kohéziós  és ellenállási értékeket biztosítsa.

Szén- és Bronzkefék Aszinkron Motorokhoz

Szén- és Bronzkefék Aszinkron Motorokhoz Mersen

Szén- és Bronzkefék Aszinkron Motorokhoz

Mersen a fémgrafit kefeminőségek olyan széles választékát biztosítja, melyek különösen alkalmasak tekercselt forgórészű aszinkron motorokban történő felhasználásra, melyek papír- és cementiparban gyakran használatosak.

Ezek a fémgrafit minőségek tisztított természetes grafit és fémporok (vörösréz, ezüst...) felhasználásával készülnek. A porkeveréket tömbformára préselik, majd kiégetik olyan feltételek mellett, hogy az a megfelelő szilárdsági, kohéziós  és ellenállási értékeket biztosítsa.

Szénkefék jel- és áramátviteli rendszerekhez

szénkefék jel- és áramátviteli rendszerekhez Mersen

Szénkefék jel- és áramátviteli rendszerekhez

Mersen a fémgrafit kefeminőségek széles választékát biztosítja a jel- és áramátviteli rendszerekhez. Ilyenek a Ward Leonard Csoportok, lágyítók, pitch motorok stb... A fémgrafit minőségek tisztított természetes grafit és fémporok (vörösréz, ezüst...) felhasználásával készülnek. A porkeveréket tömbformára préselik, majd kiégetik olyan feltételek mellett, hogy az a megfelelő szilárdsági, kohéziós  és ellenállási értékeket biztosítsa.

Carbon Grafit Kft.

Különleges anyagok

Kucsma u. 42.
1131 Budapest

T: +36 1 225 1915
+36 1 225 1916