Szén- és Bronzkefék

Mersen: szén- és bronzkefék vezető gyártója

A szénkefe egy csúszó érintkező, melyet villamosgépek (motorok és generátorok) állórésze és a forgórésze között áramvezetésre használnak. Egyenáramú motorok esetében szénkefék használata biztosítja a szikrázás mentes kommutációt.

A szénkeféket kefetartók tartják oly módon, hogy állandóan érintkezésben legyenek a csúszógyűrű, vagy a kommutátor felülettel.

Mersen a szénkefék széles választékát biztosítja minden típusú:

  • motorokhoz, 
  • generátorokhoz, 
  • földelő berendezésekhez, 
  • áram- és jelátviteli berendezésekhez.

 

Szénkefék Egyenáramú Motorokhoz

Szénkefék Egyenáramú Motorokhoz Mersen

Szénkefék Egyenáramú Motorokhoz

Mersen az elektrografit minőségek széles választékát kínálja, melyek különösen az egyenáramú motorokhoz fejlesztettek (ide tartozik a világszerte ismert EG34D minőség).

Az elektrografit minőségeket karbon és koksz porokból készítik, majd a grafit tömböket igen magas hőmérsékleten (> 2500 °C) hőkezelik, mely során az amorf karbon anyag mesterséges grafittá alakul.

Szénkefék Generátorokhoz

Szénkefék Generátorokhoz Mersen

Szénkefék Generátorokhoz

Mersen a szénkefék széles választékát biztosítja áramfejlesztő generátorokhoz.  
Turbógenerátor applikációban LFC minőségeink nemzetközileg elismertek, különösen az LFC554 minőség.
Szélgenerátorokhoz a CG626 minőség szintén világszerte ismert.
Ezek a lágy grafitminőségek tisztított természetes, vagy mesterséges grafitpor és a szükséges kötőanyagok felhasználásával  készülnek olymódon, hogy jó ellenálló képességük legyen a mechanikus rázkódások és vibráció ellen.

Szénkefék Alacsony Teljesítményű ún. FHP Motorokhoz

Szénkefék Alacsony Teljesítményű ún. FHP Motorokhoz Mersen

Szénkefék Alacsony Teljesítményű ún. FHP Motorokhoz

Mersen a karbografit és bakelitgrafit szénkefe minőségek széles választékát biztosítja alacsony teljesítményű ún. FHP motorokhoz.  
A karbografit minőségek karbon és koksz porból megfelelő kötőanyagokkal készülnek olymódon, hogy a magas felhasználási hőmérsékletekkel és a változó terheléssel szemben jó ellenállásuk legyen.
A bakelitgrafit minőségek természetes vagy mesterséges grafit porokból hőre keményedő gyanták felhasználásával készülnek annak érdekében, hogy magas elektromos és mechanikus ellenállással rendelkezzenek..

Földelő Kefék

földelő kefék Mersen

Földelő Kefék

Mersen a fémgrafit kefeminőségek széles választékát biztosítja a földelő rendszerekhez.
Ezek a minőségek tisztított természetes grafit és fémporok (vörösréz, ezüst...) felhasználásával készülnek. A porkeveréket tömbformára préselik, majd kiégetik olyan feltételek mellett, hogy az a megfelelő szilárdsági, kohéziós  és ellenállási értékeket biztosítsa.

Szén- és Bronzkefék Aszinkron Motorokhoz

Szén- és Bronzkefék Aszinkron Motorokhoz Mersen

Szén- és Bronzkefék Aszinkron Motorokhoz

Mersen a fémgrafit kefeminőségek olyan széles választékát biztosítja, melyek különösen alkalmasak tekercselt forgórészű aszinkron motorokban történő felhasználásra, melyek papír- és cementiparban gyakran használatosak.

Ezek a fémgrafit minőségek tisztított természetes grafit és fémporok (vörösréz, ezüst...) felhasználásával készülnek. A porkeveréket tömbformára préselik, majd kiégetik olyan feltételek mellett, hogy az a megfelelő szilárdsági, kohéziós  és ellenállási értékeket biztosítsa.

Szénkefék jel- és áramátviteli rendszerekhez

szénkefék jel- és áramátviteli rendszerekhez Mersen

Szénkefék jel- és áramátviteli rendszerekhez

Mersen a fémgrafit kefeminőségek széles választékát biztosítja a jel- és áramátviteli rendszerekhez. Ilyenek a Ward Leonard Csoportok, lágyítók, pitch motorok stb... A fémgrafit minőségek tisztított természetes grafit és fémporok (vörösréz, ezüst...) felhasználásával készülnek. A porkeveréket tömbformára préselik, majd kiégetik olyan feltételek mellett, hogy az a megfelelő szilárdsági, kohéziós  és ellenállási értékeket biztosítsa.

Carbon Grafit Kft.

Különleges anyagok

Kucsma u. 42.
1131 Budapest

T: +36 1 225 1915
+36 1 225 1916