A Mersen teljes befolyást szerez a Fusetech-ben

A Mersen kizárólagos tulajdonába kerül a Fusetech, mely lépéssel a cég tovább növeli gyártási hatékonyságát a villamos biztosító betétek európai piacán

Párizs, 2021. február 15. - A Mersen, a villamossági berendezések és különleges anyagok globális szakértője bejelentette, hogy megvásárolta a Hager Csoportnak a Fusetech-ben eddig meglévő részesedését, ezáltal teljes befolyást szerzett a Magyarországon, Kaposváron telephellyel rendelkező társaságban.

Ez a lépés lehetővé teszi a Mersen számára, hogy növelje gyártási hatékonyságát a villamos biztosító betétek európai piacán, és integrálja a csúcstechnológiával felszerelt létesítményt jövőbeli termékpalettája egyes, európai (IEC) szabványok szerint tervezett, termékeinek gyártásához. A tranzakció hozzávetőleg 4 millió euró értékű, ami nem tartalmazza a későbbi vételár-kiegészítéseket (earn-out).

2007 óta a Fusetech a Mersen és a Hager fele-fele arányban tulajdonolt vegyes vállalkozása. Üzemében versenyképes árú ipari biztosító betéteket gyártanak az európai piacra. A társaság jelenleg körülbelül 300 munkavállalót alkalmaz 6000 m2-es telephelyén. 2020-ban a Fusetech nagyjából 7 millió eurós külső értékesítésből származó bevételre tett szert.

Luc Themelin, a Mersen Elnök-Vezérigazgatója így nyilatkozott: „Örülök, hogy a Mersen megtette ezt a fontos lépést azon terveivel összhangban, hogy kiépítse és optimalizálja biztosító gyártó üzletágát Európában. A Fusetech kiváló ipari alapot szolgáltat partnerünkkel, a Hagerrel kifejlesztett biztosító gyártás számára, amelyet a Csoport az európai piacokon való jelenlétének megerősítésére fog felhasználni. A Fusetech csapatai már ismerik a Mersent és üdvözöljük őket Csoportunk tagjai között.” 

Letöltés

2021_02_15_pr_mersen_fusetech_hu.pdf
A MERSEN KIZÁRÓLAGOS TULAJDONÁBA KERÜL A FUSETECH